Bijlessen

Voor sommige vakken is het fijn als je net iets meer tijd en aandacht krijgt dan in de les. Voor de vakken Engels, Wiskunde en Natuurkunde kan Training Etcetera u van dienst zijn.
Ik ben tweetalig Nederlands-Engels opgevoed en ben een native speaker. Mijn visie voor bijlessen Engels is dat ik wil dat men in het Engels leert denken. Mijn lessen zijn gebaseerd op het Engels praten met elkaar. Het maakt mij niet uit waarover, als er maar Engels wordt gesproken. Door een uur lang zo intensief met de taal in aanraking te komen en gedwongen worden om je in die taal verstaanbaar te maken, blijkt uit mijn ervaring dat het niveau van de leerling snel omhoog gaat. Ik help ook mee met huiswerk, zoals woordjes afluisteren, grammaticaregels bespreken en boekbesprekingen voorbereiden, maar de rode draad gedurende de lessen is het spreken van Engels.
Voor wis- en natuurkunde is mijn visie de volgende. Ik was nooit supergoed in wis- en natuurkunde. De leraren, die het uiteraard heel goed begrepen, legden het altijd op een manier uit die voor hen heel vanzelfsprekend was, maar voor mij helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Juist doordat ik geen kei ben in wis- en natuurkunde, ziet de leerling hoe ik samen met hem of haar oplossingsgericht te werk ga en zo probeer ik samen met de leerling op een interactieve manier de uitkomst te achterhalen. In mijn optiek kan ik het zo veel beter uitleggen, omdat mijn uitleg dichter bij het niveau van de leerling zit en het daardoor begrijpelijker is.