Achtergrond

Ik ben geboren en opgegroeid in Heerlen. Van kinds af aan had ik al een grote liefde voor sport. Op mijn 5e begon ik met tennis, op mijn 8e kwam daar hockey bij en vanaf mijn 16e heb ik ook enkele jaren cricket gespeeld.

Na mijn middelbare school heb ik psychologie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Na mijn bachelor in cognitieve psychologie heb ik de Master arbeid- en organisatiepsychologie gedaan. Na deze Master werd het mij duidelijk dat ik nog iets miste.

De combinatie tussen mijn studie en mijn passie ontbrak. Mijn passie was en is nog altijd sport. De ideale combinatie was het nog relatief jonge vakgebied, sportpsychologie! Ik heb de basisaantekening sportpsychologie behaald aan de Radboud Universiteit en vervolgens ben ik begonnen aan de Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog aan de Vrije Universiteit.  sc001f892801

Gedurende deze opleiding is er veel voor mij duidelijk geworden over mijn eigen sportcarrière. Hoewel ik aardig wat talent had en dit zelfs tijdens wedstrijden kon laten zien, voelde ik me miserabel. De druk van het presteren en de angst om te falen was voor mij zo groot dat ik pas opgelucht kon ademhalen als de wedstrijd voorbij was. Gedurende wedstrijden was het spelplezier voor mij nihil, terwijl ik op trainingen genoot van de sport. Ik wil niet beweren dat ik goed genoeg was om de top te halen, maar het grootste obstakel voor mij was niet technisch, tactisch of fysiek, maar juist mentaal.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik had kunnen leren omgaan met de druk en met de angst om te falen, dat ik het veel verder had kunnen schoppen en in ieder geval veel meer spelplezier hadkunnen hebben. Vanuit deze achtergrond wil ik sporters de hulp en ondersteuning aanbieden die in mijn jeugd nog niet beschikbaar was.

Ik ben geen groot topsporter geworden, maar het is nu mijn streven om een topsportpsycholoog te worden. Ik wil sporters, teams en coaches op alle niveaus helpen om optimaal te leren presteren en om mentaal zo sterk te worden dat het als een wapen in plaats van een beperking kan dienen. Daarnaast wil ik mijn ervaringen uit mijn eigen leven en de theorieën en de praktijk die ik in de sportpsychologie heb geleerd inzetten om ook mensen buiten de sport te helpen.

In de sport zijn er veel dingen die ook in het dagelijks leven een rol spelen. Omgaan met tegenslagen, het beste uit jezelf willen halen, willen slagen, met zelfvertrouwen door het leven gaan etc. Ook voor scholieren, studenten, mensen in het bedrijfsleven en iedereen die zichzelf wilt verbeteren, wil ik mijn ervaringen en kennis kunnen delen om deze mensen zo in staat te stellen om te kunnen excelleren.