Faalangsttraining

 

Faalangst is letterlijk dat men angst ervaart om te falen. Deze angst kan zich op twee manieren uiten, namelijk in positieve of negatieve prestaties. Bij positieve faalangst zorgt de angst om te falen als een motivator om extra goed te presteren om zo maar niet te falen. Bij negatieve faalangst zorgt de angst om te falen juist voor een blokkade of een black-out, waardoor men niet meer in staat is om optimaal te presteren.

Ik behoor tot de groep van de positieve faalangstigen. Voor meetmomenten, met name in de sport, maakte ik mezelf altijd ontzettend druk. Ik was zo ontzetten bang om niet te voldoen aan de torenhoge verwachtingen die ik van mezelf had, dat ik niet in staat was om te genieten van de wedstrijden. Mijn prestaties leden er echter niet onder, maar het heeft mij wel een hoop stress opgeleverd.
Door middel van faalangsttraining heb ik geleerd om mij minder druk te maken om  het resultaat en mij juist te focussen op het hier en nu.

Ik wil graag kinderen, maar ook volwassenen in de sport, in het onderwijs, in het bedrijfsleven etc. helpen om zowel met positieve als negatieve faalangst om te gaan. Door middel van ontspanningsoefeningen, visualisatie, denktraining en mindfulness wil ik iedereen die met faalangst te maken heeft, helpen om deze onder controle te krijgen om zo prestaties op niveau te kunnen leveren en meer spelplezier te beleven.

Voor meer informatie over de faalangsttraining, neem geheel vrijblijvend contact op door hier te klikken.