Mentale training / sportpsychologie

Visie

De rol van emoties en gedachten op ons dagelijks functioneren is ontzettend groot. Eigenlijk alles wat in ons hoofd afspeelt, het mentale, beïnvloedt hoe we ons voelen, hoe we handelen en hoe we keuzes maken. Hoe vaak horen we hoe belangrijk het is om goed geconcentreerd te zijn of om ons niet te druk te maken om iets. Hoeveel mensen hebben slapeloze nachten voor een belangrijke presentatie, beginnen te trillen en te zweten op matchpoint of krijgen een complete black-out tijdens het maken van een belangrijk tentamen?

Bij sport, onderwijs of in het bedrijfsleven is de invloed van het mentale ontzettend belangrijk. Echter, als aan men gevraagd wordt wat ze bewust doen om zich mentaal te trainen, dan antwoorden de meesten dat ze daar niks of nauwelijks iets aan doen.

Net als bij een sport de technische, tactische en de conditionele training, in het onderwijs het huiswerk maken en de bijlessen en in het bedrijfsleven de communicatietrainingen en de presentatietrainingen, kan men voor al deze onderdelen ook mentaal trainen!

Wat u kunt verwachten

Bij mentale training wordt er heel specifiek gekeken naar wat men op mentaal vlak wilt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan te veel of te weinig spanning, te weinig concentratie, negatieve gedachten, een gebrek aan zelfvertrouwen of faalangst. Met al dit soort problemen en nog veel meer kan Training Etcetera u helpen.

Elk trainingstraject zal specifiek op maat gemaakt worden. De inhoud van de trainingen zal onder andere bestaan uit een intakegesprek, het aanleren van mentale vaardigheden, het bespreken van vragenlijsten, maar Training Etcetera biedt u ook de kans om even lekker te spuien en alles wat u dwarszit te kunnen uiten.

Naast de sessies face-to-face sessies bij Felix Sion, bij u thuis of op locatie biedt Training Etcetera u ook de mogelijkheid tot begeleiding op afstand. Heeft u behoefte om iets te bespreken, te vertellen of te vragen, maar heeft u geen tijd om een afspraak te maken. Bij Training Etcetera kunt u ook via e-mail, skype, telefoon of welke andere communicatievorm u maar wilt, 24-uur per dag begeleiding krijgen!

Voor wie

Het belangrijkste om bij stil te staan is dat mentale training voor iedereen is. Zo zijn er veel misconcepties over mentale training dat het bijvoorbeeld alleen maar voor mensen met problemen is, mensen die gek in hun hoofd zijn of alleen voor de absolute topsporters. Training Etcetera pleit ervoor dat al deze beweringen onjuist zijn!

Of je aan het trainen bent voor de Olympische Spelen, een wiskunde proefwerk of een belangrijke presentatie op je werk, iedereen heeft wel eens te maken met mentale factoren. Met behulp van mentale training kun je niet alleen problemen oplossen, maar kun je ook dingen die je al goed kunt, nog verder verbeteren.

Training Etcetera biedt trainingen voor

–       topsporters en recreatieve sporters van alle leeftijden

–       scholieren en studenten vanaf de basisschool

–       mensen in het bedrijfsleven

–       iedereen die op mentaal vlak hulp zoekt of die zichzelf wilt verbeteren