Testimonials

Lois – Eindexamenleerling HAVO (Examentraining Engels)

Als voorbereiding op mijn eindexamen HAVO Engels heb ik de hulp van Felix ingeschakeld. Voor mij was het belangrijk om de focus te leggen op uitspraak en woordenschat. We hebben dus iedere week een uur Engelse conversatie gehad waarin een breed aantal onderwerpen aan bod kwamen. Van politieke vraagstukken tot welke series we het leukst vonden. De lessen vlogen voorbij.
Door op deze manier met een vreemde taal bezig te zijn ben ik met sprongen vooruit gegaan en ging ik zelfverzekerd het eindexamen in. Ik zou de samenwerking met Felix omschrijven als vertrouwelijk en luchtig. Praten in een vreemde taal is eng, maar doordat ik op een fijne manier werd gecorrigeerd was ik niet bang om fouten te maken. Goed voorbereid op het examen en geslaagd met een 8. Ik raad dit absoluut aan!

Arthur en Mientje – Bankier en werkzoekend (Engels Conversatietraining)

Ik had net een driejarig project als projectadministrateur afgerond en zag een vacature die me op het lijf gesneden was. Het functieprofiel was een totale match, op een klein puntje na.Voor deze functie moet ik vloeiend Engels spreken. Alle communicatie moet namelijk in de Engelse taal, zowel intern alsook extern. Pffff mijn Engels was best redelijk maar dat was toch nog een brug te ver. Een goede reden om mijn Engels conversatie te optimaliseren. Navraag bij vrienden en kennissen gaf een goede tip: trainingetcetera.nl.

Al snel had ik contact gelegd met Felix Sion en zat ik samen met mijn man bij hem aan tafel voor een intake-gesprek.We hebben bij Felix ongeveer 20 privélessen conversatie Engels gevolgd. Allerlei sociale vraagstukken, politiek, dagelijks leven, werk, boeken, koken etc. hebben we besproken.Zelfs in het Engels uitgelegd hoe je een schoenveter moet strikken. (Best lastig om goed te verwoorden hoor). Ieder week twee uur achter elkaar conversatie Engels en deze uren vlogen voorbij. Felix haalde de latent aanwezige woordenschat in ons naar boven op een speelse, geduldige en humorvolle manier. Op een fijne manier bleef hij ons corrigeren als we keer op keer dezelfde fout maakten. Zoveel vakkundigheid, wij hebben veel geleerd van Felix.

Eline – Eindexamenleerling VWO en synchroonzwemster (Faalangsttraining en Sportpsychologie)

In eerste instantie ben ik bij Felix terecht gekomen voor faalangsttraining. Ondanks dat ik er goed voor stond, ben ik vorig jaar namelijk gezakt voor mijn eindexamen. Dat wilde ik natuurlijk niet nog een keer meemaken. Door zijn open en vertrouwelijke werkwijze vond ik het vrij gemakkelijk om lastige dingen te delen. Om hiermee om te kunnen gaan, heb ik bepaalde technieken geleerd die ik zowel in het dagelijks leven als in mijn sport heb kunnen gebruiken, met betere prestaties tot gevolg. Daarnaast is hij oprecht geïnteresseerd, en niet bang om zijn eigen ervaringen te delen waardoor je het gevoel krijgt niet alles alleen te hoeven doorstaan. Dit extra steuntje in de rug heeft mij geholpen en is zeker een aanrader!

Miel – Volleybalcoach (Sportpsychologie)

Ik heb de expertise van Felix ingezet, omdat wij het niet voor elkaar kregen de beslissende sets ( met name set drie ) te winnen. Overleggen met Felix hebben ertoe geleid dat wij dit seizoen (2013 – 2014), na zijn advies, uitzonderlijk veel wedstrijden met 4-0 of 3-1 hebben gewonnen. Ondanks of wellicht net, omdat hij geen volleybalachtergrond heeft, was hij voor mij de ideale sparringspartner. Felix gaf mij tips die mijns inziens tot succes hebben geleid. Bovendien hield hij mij op een zeer prettige en uitdagende manier de bewuste spiegel voor.

Anke – Eindexamenleerling Havo (Faalangsttraining)

De faalangsttrainingen van Felix hebben mij wel degelijk geholpen. Mijn “probleem” was namelijk dat ik bang was om te falen en dan voornamelijk bij Schriftelijke Examens van wiskunde. Ik heb voorheen namelijk één keer last gehad van een black-out en sindsdien was ik bang dat dit zich weer opnieuw zou voordoen. Onder andere door deze “angst” verprutste ik dan ook elke keer opnieuw mijn wiskunde SE. Ik heb toen contact opgenomen met Felix en hij was bereid me hiermee te helpen. Ik heb toen een aantal lessen faalangsttraining gevolgd met positief resultaat. Hij leerde mij hoe ik rustig kon blijven en dat ik naar een bepaald doel moest streven bijvoorbeeld “ik ga voor de 7, in plaats van een 10 voor mijn wiskunde SE.” Ik ging mezelf weer moed inspreken dat ik het kon en zo kreeg ik weer voldoende zelfvertrouwen en leerde ik om rustig te blijven vóór, tijdens en na mijn SE. Doordat ik nu weer opnieuw mijn zelfvertrouwen terug had en doordat ik nu vele malen rustiger bleef bij het maken van een SE, zijn mijn resultaten vooruit gegaan. De trainingen hebben mij dus écht wel geholpen. Ik wil Felix hier dus ontzettend voor bedanken, want ik ben met een veel fijner gevoel mijn Centraal Schriftelijke Examens ingegaan!

Tom – Hockeykeeper (Sportpsychologie)

Felix heeft me op mentaal vlak heel erg geholpen. Van ademhalingsoefeningen tot woordjes die je herkend om weer in je concentratie te komen. Ik raad de sessies bij Training Etcetera absoluut aan.