Visie

De rol van emoties en gedachten op ons dagelijks functioneren is ontzettend groot. Eigenlijk alles wat in ons hoofd afspeelt, het mentale, beïnvloedt hoe we ons voelen, hoe we handelen en hoe we keuzes maken. Hoe vaak horen we hoe belangrijk het is om goed geconcentreerd te zijn of om ons niet te druk te maken om iets. Hoeveel mensen hebben slapeloze nachten voor een belangrijke presentatie, beginnen te trillen en te zweten op matchpoint of krijgen een complete black-out tijdens het maken van een belangrijk tentamen?

Bij sport, onderwijs of in het bedrijfsleven is de invloed van het mentale ontzettend belangrijk. Echter, als aan men gevraagd wordt wat ze bewust doen om zich mentaal te trainen, dan antwoorden de meesten dat ze daar niks of nauwelijks iets aan doen.

Net als bij een sport de technische, tactische en de conditionele training, in het onderwijs het huiswerk maken en de bijlessen en in het bedrijfsleven de communicatietrainingen en de presentatietrainingen, kan men voor al deze onderdelen ook mentaal trainen!